Ouderhulp

Bij een aantal activiteiten is ouderhulp erg fijn!
Hiervoor wordt u uitgenodigd via de mededelingen en de agenda van de Parro-app.

Heeft u een beroep of hobby en wilt u die kennis of vaardigheden ook voor kinderen geschikbaar stellen? In de projecten van Jeelo gaan de leerkrachten op zoek naar mensen die een bepaald onderwerp goed kunnen toelichten of laten zien.
Willen wij u vragen om een formulier in te vullen, waarop u aangeeft wat uw werk, hobby’s of talenten zijn. Het formulier komt bij ons op school in een INTERNE database, zodat leerkrachten kunnen zien welke expertise onze ouders (of opa’s, oma’s, oppassen, buren, dorpsbewoners) in huis hebben waar we als school mogelijk gebruik van kunnen maken.

VOORBEELDEN:
PROJECT “omgaan met geld”
ÉÉN VAN DE DOELEN: De leerling kan werkzaamheden van winkelmedewerkers noemen.
MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIE: een ouder die een winkel heeft of werkt in een winkel verzorgt daar een rondleiding of vertelt er over in de klas.

PROJECT: omgaan met de natuur
ÉÉN VAN DE DOELEN: een salade maken met de eetbare delen van een plant
MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIE: iemand die veel weet van salades maken, een ouder die bij een groenteverwerker werkt, een opa met een moestuin..